sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kesälusmuilusta ja ihmiskokeista

Tervehdys!

Tänäkin kesänä ihailin ihmisiä, jotka saavat itsensä lenkille ja salille - minä vihaan juoksemista, paskojen ilmojen takia en ole vieläkään saanut rullaluistimia jalkaani (viimeiset pari viikkoa tekosyy on toki ollut jokin aivan muu), ja kolmen viikon salikorttitauko jäi hienosti päälle, kun kaikki kivat ohjatut treenit jäivät tauolle viimeistään juhannukselta. Juhannukseen asti treenasinkin ihan hienosti: olin kymmenen päivän Lyrical Jazz -tiiviskurssilla ja murjoin itseni sopivasti mustelmille ennen kevät- ja ylioppilasjuhlia, kävin salilla, nyrkkeilemässä jne, eli sitä samaa kuin normaalistikin.

Nyt olen onneksi palannut ruotuun - ja minkälaiseen! Herätän tämän blogin taas henkiin ja lupaan turista kaikenlaisesta jumppaamisesta, mutta myös syömisestä tällä kertaa enemmän, nimittäin ilmoittauduin Esportin järjestämään 10 viikon nettivalmennukseen, joka sisältää sali- ja treeniohjelman lisäksi myös ohjeen ruokavalioon. Homma starttasi nyt maanantaina, eli oon ehtinyt jo viikon kriiseillä sitä, etten syö puoltakaan siitä, mitä pitäisi syödä. Viime päivät oon yrittänyt paikata kalorivajetta viinillä, mutta ehkäpä sekään ei pidemmän päälle toimi...

Niin, toki ymmärrän, että ihmisen pitäisi syödä about viisi kertaa päivässä. Se, mitä en ymmärrä, on, miten hitossa ihminen ehtii syödä about viisi kertaa päivässä. Mun ruokaohjelma on 2500 kcal (tarkoitushan ei siis ole laihtua vaan pysyä kunnossa...!), mistä järkytyin heti kättelyssä. Ihmettelen tätä siksi, ettei ohjelmassa tehdä minkäänlaista eroa sukupuolten välillä, mutten toisaalta voi hirveästi asiasta nillittääkään, koska tiedän ihan tasan tarkkaan, että 2500 lienee tällä treenimäärällä hyvinkin lähellä sitä, mitä mun pitäisi syödä. Eilen muistin, että puhelimessani on vakiovarusteena (sykemittarin lisäksi...) sovellus, johon on aika näppärä kirjata päivän syömiset, joten tuumasin, että otan homman käyttöön ja yritän tehdä syömisestäkin jonkinlaista peliä - eikö ole tavallaan hauskaa kirjata kaikki ylös? En tiedä onko, mutta ainakin havahduin aika karuun todellisuuteen: eilisen päivän aikana sain kurkustani alas 975 kcal, josta viimeiset melkein 200 tasan siksi, että lisäsin iltapalakseni kaksi lasillista viiniä.

Okei, eilen oli lepopäivä ja lisäksi nukuin aika pitkään, mutta silti! Tänään oon käynyt salilla ja Jamissa, ja kävellyt pari kilsaa - ja taidan just ja just päästä yli tonnin, kunhan vielä syön iltapalan.

Huh huh. Kertoilen ihmiskokeen etenemisestä jatkossa paremmin, samoin enemmän uudesta saliohjelmastani, joka on aika herkku - toistot ja painot lisääntyy viikottain, mutta toistaiseksi pahimmalta tuntuu treenin lopussa oleva 8 min circuit-osio, jota testaillessani oon ihan tosissani tehnyt kuolemaa... Niin joo, ja paino on pudonnut 2,5kg tän viikon aikana, ei liene ihan tarkoitus? Toisaalta, kesän siiderikössin on ihan aiheellista lähteä, ehkäpä tämä tästä korjaantuu.

Palataan asiaan!


PS. Lupaan jatkossa enemmän kuvia - ehkä jopa muutakin kuin jalkoja ja 190kg prässipainoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti